Ukulele perfekt nybörjarinstrument

Ukulelen är ett fantastiskt nybörjarinstrument som är enkelt att lära sig samt perfekt att ta med på resor och mysiga kvällar hos vänner.

Ukulelen har sitt ursprung i Hawaii och det är lätt att få dessa avslappnade känslor när man spelar och sjunger med sin ukulele.

Till skillnad från gitarren har ukulelen endast fyra strängar. Därför skiljer sig ukulelen mycket från gitarren, trots att de ser mycket lika ut.

Du kan få ett härligt ljud med ukulelen och kan enkelt lära dig spela med hjälp av tutorials och nothäften. Se mer här för att upptäcka det stora utbudet av ukulele och tillbehör.

Hur lär du dig snabbast spela ukulele?

Öva och repetera för att snabbt bli bättre. Som med mycket annat krävs arbete, övning, och repetition. Köp gärna nothäften, kolla tutorials på YouTube. Det är en guldgruva för att lära dig spela snabbt. Börja bara spela och testa  själv för att lära dig de olika ljuden och tonerna.

Spela varje dag

Övning ger färdighet och det finns inga genvägar förutom att spela regelbundet. Spela lite varje dag för att snabbt förbättra dig och underhålla dina nya lärdomar.

Spela på gehör

Med YouTube och självlärt kan du spela på gehör. 

Spela med noter

Vill du lära dig notläsning kan du även köpa till noter och nothäften för att få utökade baskunskaper.

Ge inte upp!

Med varje ny hobby kan det vara lätt att spela väldigt intensivt i några dagar och sedan totalt tappa intresset. Håll intresset vid liv genom att spela lite i taget. Tänk sköldpaddan istället för haren. Ha så kul med spelandet!

Olika typer av ukulele

Vilka olika typer av ukulele finns?

Sopranukulele

Det finns många olika slags ukuleler. I kategorin sopranukulele hittar du den vanligaste typen av ukulele. I Dan Guitars sortiment hittar du många olika modeller och alla det tillbehör du kan behöva till ukulelen. Köp de bästa modellerna. Du kan hitta de bästa från märkena Chateau, Kala, Makala, Reno, samt Williams Acoustic. Välj din favorit idag.

Konsertukulele

Du kan även hitta ukulele speciellt gjorda för konserter. Kolla in sortimentet av konsertukulele. De bästa i denna kategori kan du köpa från Chateau, Everdeen, Fzone, Tanglewood, samt Williams Acoustic.

Tenorukulele

Hos danguitar hittar du alla slags ukuleler – både till nybörjare och proffs! Hitta de bästa tenorkulkelena idag. Hitta din favoritmodell från Chateau, Tanglewood, samt Williams Acoustic.

Barytonukulele

Den minsta ukulelen kallas sopran och den största bas. Vill du ha en som är mitt i mellan är barytonukulelen ett bra val. Den stämmer du i D, G, B, E och har lite fylligare klang än sopranukulelen. Du kan köpa de bästa från Williams Acoustic.

Bas-ukulele

Bas-ukulele är en annan typ av ukulele med mer bastoner. I denna kategori är det Kala som gör bäst bas-ukulele.

Elektrisk ukulele

Den elektriska ukulelen kan du använda i vilket band som helst – förstärkningen ger hur många  möjligheter som helst. Bland elektriska ukulele kommer de bästa från Reno och Tanglewood.

Gitarrlele

Gitarrlelen kan du stämma på samma sätt som en gitarr och den praktiska lilla storleken gör att den är populär som resegitarr eller som första gitarr till barn. Gitarrlele kan du rekommenderat köpa från Yamaha.