studentresa-uptours

Studentresa i sommar!

Vart ska man åka på studentresa?

Jag känner mig så redo för lite värme, bra musik och en iskall drink i handen. Det kan väl inte bara vara jag som är skoltrött, eller? Förra året var jag på studentresa till Magaluf och funderar verkligen på att åka igen. Var där med några barndomsvänner i en vecka och kan lätt säga att det gav några minnen jag inte vill glömma. Jag kanske bör undvika att åka till Magaluf igen. Chansen för att det blir precis samma grej är ju ganska liten. Har ni några tips på vart man kan åka eller eventuellt en bra hemsida? Förra gången åkte jag med Uptours.se som var riktigt bra och som en vän tipsa om. Vi fick ett bra hotell och det var många roliga aktiviteter på plats. Kan se att dem även har studentresa till Ayia Napa och Sunny Beach i Bulgarien, vilket jag har hört från bekanta ska vara lika bra partyställen det med.

 

För att lättare kunna ta ett beslut har jag gjort en lista med saker som är viktiga för mig:

  • Det ska finnas minst 2 bra stränder.
  • En eller flera gågator med barer och klubbar.
  • Andra aktiviteter man kan göra under dagen.
  • Bra hotell och gärna med All-inclusive.
  • Prisvänliga restauranger.
  • Partybåt, Skumfest, Fullmoon Party är ett plus.

 

Fester & Aktiviteter

Själva aktiviteterna när man är på semester är nog det viktigaste för mig. Jag tycker om att ligga vid poolkanten när man först har vaknat och käka lite frukost, sen göra sig klar till fest. Det här med dagsfest är verkligen undervärderat. Jag menar bra musik och en grym stämning med människor som vet hur man släpper loss. Det är något jag inte vill missa! Sen kan man alltid dra vidare därifrån med en partybåt eller dra vidare till skumfest kanske. Jag fick inte chansen att vara med till skumfest förra året men tänker att det blir ett måste om jag lyckas komma iväg i år. Det som även var mest härligt på Magaluf var pubrundorna. När man är så många som går tillsammans från bar till bar, och gruppen hela tiden byggs på. Den känslan är grym. Jag tänker också att det kan vara en bra idé att få flera vänner att haka på i år, kanske några från klassen då jag tycker det är mycket roligare och resan blir bättre när man är flera.

 

Destination

Av alla resor jag har varit på, så tror jag att förra årets destination slog allt. Tycker givetvis att det är skönt med en avslappnande semester med familjen men nu när jag fortfarande är ung och studerande vill jag passa på att släppa loss ordentligt och festa med mina vänner och klasskompisar. Vet inte vart destinationen blir i år men jag tänker att det nog blir Ayia Napa. Oavsett tänker jag att jag måste börja planera och vara ute i god tid. Har även hört att det är väldigt många skandinaver på de 3 destinationerna som jag har nämnt tidigare, vilket jag egentligen bara tycker är roligt. Kommer ihåg att jag fick många nya vänner förra året som jag fortfarande har kontakt och ses med idag. Just nu är jag mest sugen på en studentresa till Ayia Napa faktiskt. Jag hoppas bara på att mina vänner har lika stort intresse som jag för att skapa den bästa sommaren någonsin och slå förra årets studentresa.