Sju syndiga doftfavoriter

Hösten skapar ha-begär för nya dofter att mysa in sig med. Till senhösten och de mörka vintermånaderna kan en lyxig doft skapa lycka och sensualitet. Hitta din nya syndiga parfym här.

YVES SAINT LAURENT Black Opium

★★★★★

Denna helt nya doft framkallar det sensuella och förbjudna hos sin kvinnliga bärare. Doftsammansättningen är baserad på ett beroendeframkallande kaffe-ackord, vanilj samt apelsinblomma – allt för att locka fram kontrasterna och spänningarna mellan ljus och mörker.

DIOR Sauvage

★★★★★

En modern aromatisk doft, sammansatt av ingredienser med extrem och precis kvalitet.

En unik skapelse av Diors egna näsa, François Demachy med en manlig och minnesvärd signatur. Toppnot: Bergamott, Hjärtnot: Lavendel, Basnot: Patchouli och Ambroxan.

LANCÔME La Nuit Trésor A La Folie

★★★★★

Varje ny tolkning av Trésor hyllar en sida av kärleken. Ge dig hän åt förälskelsen med La Nuit Trésor à la Folie från Lancôme. Aimer à la folie: Ett franskt uttryck för förälskelsens makalösa galenskap. Den obeskrivliga känslan när man släpper taget och ger sig hän åt kärleken. 

HUGO BOSS Boss Bottled Night

★★★★★

Boss Bottled Night, en förförisk och maskulin doft som får mannen att känna sig oemotståndlig, självsäker och redo att erövra natten. Boss Bottled Night är en stilfull, framfusig och maskulin doft – fylld med klassisk elegans och djup, en doft som förför. Doften öppnar upp med aromatiska gröna noter från björkblad. Den energigivande doften i hjärtat kommer ifrån kardemumma. Basen har en rik träig doft från det brasilianska trädet Louro Amarelo och sandelträ som är kombinerat av en kraftfull not av mysk.

TOM FORD Noir Extreme

Eau de Parfum

★★★★★

En amberdoftande och orientaliskt träig doft med ljuvlig hjärtnot som fångar mannen som vågar vara extraordinär. Doftnoter: Färsk citrus, mandarinolja, neroli, saffran, kardemumma, muskotnöt, indisk kufi-dessert, pistagenötter, rosextrakt, jasmin, apelsinblom, varm ambra, sandelträ och söt vanilj.

KAT VON D BEAUTY Sinner

★★★★★

Denna lockande doft är en blandning av en bukett med jasmin- och apelsinblommor, noter av vanilj, mandarin och mirabellblom, kryddig kanel omgiven av vita blommor, tillsammans med basnoter av vetiveria, patchouli och trä.

Sinner delar samma blommiga själ som Saint, men med en djärv, kryddig twist. Olika upplevelser, men ett och samma hjärta – dessa systerdofter kan bäras ensamma eller tillsammans.

HUGO BOSS Boss Nuit

★★★★★

BOSS Nuit är en sensuellt feminin doft för kvinnan som är organiserad, driven och ambitiös men samtidigt mjuk, elegant och sofistikerad. Toppnoter: Candied Orange, Orchid. Hjärtnoter: Toffee. Basnoter: Sandalwood, Indonesian Patchouli.

Vad betyder doftnoterna?

Toppnoter

Vad är egentligen toppnoter? Toppnoter, eller huvudnoter, är dofter som utsöndras omedelbart när parfymen appliceras. Toppnoterna består av små, lätta molekyler som avdunstar fort. De skapar det första intrycket av parfymen och är därför väldigt viktiga i parfymens försäljning.

Dofterna i toppnoterna brukar beskrivas som ”friska” eller ”skarpa”. Beståndsdelarna som bidrar till toppnoterna doftar starkt, är väldigt flyktiga och avdunstar hastigt. Citrus, kaprifol, stjärnanis, persika, rosor, koriander, timjan, kanel och ingefära är några av de dofter som kan finnas bland toppnoterna.

Hjärtnoter

Mellannoterna, eller hjärtnoterna, uppträder strax innan toppnoterna klingar ut. De formar ”hjärtat” eller ”kroppen” i parfymen, och har dessutom som uppgift att dölja uppkomsten av basnoterna, som initialt kan vara ganska obehagliga. Mellannoterna uppkommer mellan två minuter till två timmar efter att parfymen applicerats.

Till deras karaktärer är de vanligen ”runda” och ”fylliga”. Lavendel, liljekonvalj, apelsinblommor, ylang-ylang, jasmin, mandel, lilja[förtydliga], svarta vinbär, och ros är några beståndsdelar som kan förekomma bland mellannoterna.

Basnoter

Basnoterna uppstår strax innan parfymens mellannoter försvinner. Basnoterna består av stora, tunga molekyler som avdunstar långsamt, och framkommer först efter en halvtimme eller medan parfymen torkar in i huden. Några basnoter kan fortfarande kännas ett dygn efter parfymen applicerats, vilket särskilt gäller animaliska noter.