södermalm

Flytta till lägenhet på Södermalm

För två veckor sedan hade jag turen att hitta en ny lägenhet. Så jag tänkte berätta lite hur det gick till och vart jag ska flytta. Jag har väldigt länge letat efter en lägenhet och då menar jag inte en bostadsrätt utan en hyresrätt. Jag har känt att det inte varit läge att köpa en lägenhet riktigt ännu. Så jag håller mig till hyresrätter, både första och andra kontrakt. Som sagt så har jag för nyligen hittat en lägenhet efter att länge varit på utkik. Turen kom på Lägenheter Södermalm där jag tillslut fick napp på en jättefin lägenhet i Stockholm. Jag har letat lägenhet i nästan alla storstäder i Sverige men kände att Stockholm passade mig bäst, så det var superbra att det blev Stockholm. Bostadsportal.se, där jag hittade lägenheten har lägenheter över hela Sverige till uthyrning så det var en av de sidorna jag besökt mest under mitt sökande av lägenhet.

Lägenheten ligger inte var som helst i Stockholm heller, utan på Söder. Ett av de finaste platserna i Stockholm tycker jag. Jag har besökt Södermalm flera gånger, så det känns bekvämt.

Södermalm

Södermalm ligger söderut i Stockholms innerstad och utgör huvuddelen av södermalms stadsdelsområde. Man kan säga att det ligger mellan slussen och skanstull i Stockholm. Förr i tiden var Söder en ö och har alltid varit relativt kuperad. Idag bor det cirka 130.000 personer på söder. Om jag nämner några områden i södermalm så känner man oftast igen sig. Vi har Riddarholmen, Gamla stan, Hammarby sjöstad, Reimerholmen och Långholmen. Otroligt fina platser allihopa. Gamla stan är ett otroligt mysigt område som många turister besöker. Det finns många små speciella och unika affärer och otroligt många mysiga kaféer längs med gatorna. Generellt så är det en härligt stämning och atmosfär dygnet runt i Gamla stan. Södermalm har mycket att bjuda på som ni förstår. De senaste åren södermalm fått ganska många nya moderna krogar som har blivit extremt populära. Därför har det blivit så att både unga och äldre rör sig till och från Södermalm.

södermalm

Lägenheten

Lägenhet som jag ska hyra i Södermalm är en fin liten lägenhet på 2 rum. Det ligger på högsta etagen vilken betyder att jag får sol nästan hela dagen. Det låter ju nästan som en dröm va? Lägenheten blir otroligt ljus med massa sol genom fönstret och på balkongen jag jag njuta av en massa sol på sommaren. Lägenheten är en liten äldre variant, men jag tycker det passar mig fint, jag gillar när det är lite äldre design. Lägenheten ligger väldigt bra och jag längtar till jag får flytta dit. Det kommer ske om 4 veckor. Jag är redo!