vardagssrum

Belysning till vardagsrummet

Det har gått 6 månader sen jag och min sambo flyttade in i vår nya lägenhet. Vi var väldigt snabba med att möblera den nya lägenheten med de möbler vi hade från förra lägenheten. Vissa möbler passade in bra och andra mindre bra. Dock så är vår nya lägenhet “1 rum” större än den gamla vilket betydde att vi behövde handla mer. Så det gjorde vi ganska snabbt efter inflyttningen (ganska mycket från IKEA). Nu i efterhand så känner min sambo och jag att det var ett dumt “move”. Vi var för ivriga den gången, vi ville bara möblera lägenheten så fort som möjligt så att den såg acceptabel ut. Nu efter 6 månader så har vi fått nya tankar…

Eftersom vi alltid har bott i andrahandslägenheter förr så har vi inte brytt oss jättemycket om inredning, vi köpte det som var hyfsat billigt och som såg fint ut. Vår nya lägenhet är ju faktiskt vår alldeles egna och vi hoppas och tror att vi stannar här minst 5 år och därför har vi som sagt fått nya tankar vad gäller inredning. Vi har därför nyligen börjat sakta men säkert att investera i möbler som är lite exklusivare och som passar specifikt för vår lägenhet (har känts som en dum idé tidigare eftersom vi haft ganska korta kontrakt och inte ägt lägenheterna själva).

För 3 dagar sedan köpte vi en ny soffa som vi är SÅ nöjda med. Den är stor, mjuk, snygg och alldeles underbar. Dock så medförde detta att allt annat i vardagsrummet sjönk i den s.k. snygghetsskalan. D.v.s. alla möbler håller en viss nivå i “snygghet” och när man placerar en möbel med en hög snygghetsnivå bredvid en möbel med en medel snygghetsnivå så blir den ännu fulare än om den skulle stod bredvid en annan medelsnygg möbel. Med det sagt så är vårt vardagsrum alltså mycket fulare med den nya soffan än med den gamla. Jag tror många känner igen sig här… Så nu behöver vi fortsätta på denna exklusiva nivån. Min sambo är sugen på en ny TV medan jag är sugen på någon typ av belysning. Jag tycker att en liten detalj som en lampa kan göra väldigt mycket för rummet. Ljus ger mycket känsla i min mening.

ic f2 krom

Jag har gjort en del research på nätet och den finns många bra hemsidor där ute men den som har imponerat mig mest är Andlight.se. De erbjuder ett stort sortiment på moderna designlampor. Jag gillar speciellt deras utbud från Gubi och Flos. Deras Flos lampor är riktigt fina och jag tror någon lampa från Flos skulle passa perfekt i vårt vardagsrum! Jag är lite inne på antingen Flos Caption i svart eller Flos IC F2 i krom. Just nu känns det som om det blir någon lampa från Flos i alla fall. Vilken skulle du rekommenderat? Se utbudet här – Flos lampor.

Jag får fortsätta att tjata på min sambo så att det blir en Flos lampa istället för en TV. Jag hoppas att ni som läser är på min sida. Ha en trevlig dag!