mission lx28

3 läckra HiFi förstärkare

Att göra valet av den rätta HiFi förstärkaren är mycket viktigt om man vill imponera på sina gäster med den högsta kvaliteten av musik eller om man helt enkelt själv vill kunna få tillgång till förträffligt ljud. Huruvida man väljer de lite billigare eller dyrare förstärkarna är helt upptill en själv och i slutändan behöver det dyraste valet inte alltid vara det bästa. Nedan ska vi ta en titt på tre olika förstärkare som kan hjälpa en att verkligen få det där perfekta ljudet. Förhoppningsvis kan man känna sig lite mer informerad kring de olika valmöjligheterna som man har.

Ett billigt alternativ

Om man vill välja en förstärkare som definitivt inte kommer att göra ont i plånboken så bör man vända sig till den tvåkanaliga integrerade förstärkaren. Denne är inte särskilt stor och är omkring 30-40 watt kraftig. Med ett pris på så lite som cirka 1 500 kr kan man definitivt känna att man inte förlorar alltför mycket på det här valet. Denne förstärkare är perfekt för de som inte vill att förstärkaren ska ta upp alltför mycket plats eller tömma hela ens plånbok. Det är dock värt att veta att dessa förstärkare vanligtvis enbart har analoga ljudingångar, medan ett par av dem har skivspelaringång. Det finns självfallet de som är mycket mer avancerade, men olyckligtvis nog kan de komma upp i hela 100 papp.

Se till exempel dessa 3 läckra högtalare:

wharfedale-diamond220
Wharfedale Diamond 220 högtalare
mission lx28
Mission LX-28 högtalare
wharfedale diamond 11.0
Wharfedale Diamond 11.0 högtalare

Rörförstärkare och strömning

Radiorören var någonting som man förr i tiden kunde hitta i princip vart man än fäste blicken. Idag kan man använda sig av den så kallade rörförstärkaren som aldrig tycks lämna omvärldens minnen. Den har varit omtyckt i ett så stort antal år och folk vill inte gärna göra sig av med den. Den medför nämligen ett väldigt organiskt ljud som de flesta älskar. Rörförstärkare är relativt dyra jämfört med den tvåkanaliga integrerade förstärkaren, men definitivt inte nära de dyraste alternativen.

Sist med inte minst är det sannerligen värt att nämna strömningen. Numera finns det väldigt få personer som inte älskar trådlös musik. Det var just Spotify som såg till så att denne kärlek för strömning började på riktigt. Tack vare detta kan man numera finna ett stort antal förstärkare som har strömning inbyggt i sig. Med så många olika valmöjligheter därute så är det inte konstigt att man ibland känner sig bortkommen, så förhoppningsvis har denne information hjälpt till en smula när det kommer till att välja förstärkare.