18650 batteri

18650 Batteri: Uppladdningsbara batterier

Ett 18650 batteri, också kallat litiumbatteri, är det batteri som har blivit allt vanligare idag. Bland annat finns typiskt detta batteri i mobiler, bärbara datorer och andra elektronsika prylar. Särskilt används dem i portabla objekt. Ett litiumbatteri anses vara kraftfulla då de ger mycket ström för att vara ett väldigt litet och lättviktigt batteri. Dessutom är 18650 batterier uppladdningsbara vilket innebär att du kan laddas upp när det inte längre är mer ström kvar. Dock är det viktigt att batteriet inte urladdas helt innan man laddar det om på nytt då det finns en risk för att batteriet inte kan fungera igen. Därför bör man ladda upp sitt litiumbatteri innan det är helt slut på energi. Allt du behöver för att ladda dina litiumbatterier är en batteriladdare som är tillpassad storleken på batteriet. Dessa batteriladdare kan ladda flera batterier åt gången och är lätta att använda. Batteriet i datorer eller mobiltelefoner laddas givetvis som vanligt med en vanlig mobil- eller datorladdare. Här behöver man inte oroa sig för att batteriet laddas ur helt. När datorn eller mobilen slocknar är detta endast en indikation på att det inte finns tillräckligt med energi för att hålla apparaten vid liv. Dock är det en bra idé att se till att ladda 18650 batteriet så snart detta sker.


Varför välja 18650 batterier?

Om man vill spara pengar och tänka på miljön, då är litiumbatterier till att föredra. Just för att de är uppladdningsbara jämfört med vanliga batterier som man ska byta ut gång på gång. Denna typ av batterier kan användas flera gånger om utan problem och du behöver inte tänka på att köpa in nya batterier. Därmed är dessa batterier mycket mer miljövänliga eftersom konsumtionen minskar. Dessutom finns dem i olika sorter, såsom AAA-batterier, C-batterier, D-batterier osv. Det vill säga, större delen av de batterier du har hemma kan med fördel vara uppladdningsbara litiumbatterier. 18650 batterier är av hög kvalitet då tillverkarna är från flera välkända märken, såsom Sony, Samsung och Panasonic.


När behovet är som störst

Det är inte ovanligt att elektroniken plötsligt slutar fungerar hemma och man behöver ny strömkälla. Detta kan till exempel vara när fjärrkontrollen slutar fungerar eller den bärbara högtalaren plötsligt dör ut. Det kan därför vara smart att vara förberedd med extra batterier hemma och om man använder 18650, då kanske en batteriladdare är allt som behövs. Man kan givetvis också ta hand om sina batterier så att dem håller längre. Först och främst bör dem förvaras i rumstemperatur och absolut inte för varmt. Då alla batterier försämras i längden oavsett om dem är i användning eller bara uppförvaras som reserv är det smartast att ha ett batteri men hög kapacitet än många med låg. Detta innebär att ett reserv batteri inte håller mycket längre än ett batteri som är i användning. Besök Batterionline.se om du vill veta mer. Här kan du givetvis hitta både batterier i olika format och sorter men också batteriladdare och andra tillbehör.